Iseckati crni luk sitno.
Zagrejati ulje u šerpi, spustiti luk, propržiti minut, pa naliti čašu vode, smanjiti malo vatru i ostaviti polu poklopljeno da se dinsta dok višak vode ne ispari, a luk omekša.
Za to vreme odkostiti belo meso, pa iseckati na kockice.
Kožicu ostaviti, ne bacati, kao ni kost.
Kada je luk omekšao dodati meso i kost i kožicu, pa naliti vode da prelije.
Kuvati 15 – 20 minuta.
Za to vreme očistiti tikvicu i iseckati na kockice. Nemojte baš previše sitniti.
Izvaditi kost i kožu napolje.
Dodati povrće za čorbu i tikvice, pa naliti vode opet da prelije.
Ostaviti da se kuva oko 30 minuta.
Proveriti nakon toga količinu vode, pa ako vam odgovara razmutiti kašiku brašna sa 50 ml vode, skloniti šerpu sa vatre i zakuvati.
Ako vam je manje vode doliti, ostaviti da provri pa odraditi deo sa brašnom.
Uvek je bolje manje vode nego više, lako ćete dodati, ali izbaciti teško.
Ostaviti da sve zajedno sa brašnom kuva još 10ak minuta, začiniti po ukusu.
Dodati so, biber, peršun, po želji i poslužiti toplo.
Prijatno.