Skip to content
Panna cotta s jagodama

Panna cotta s jagodama

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
10 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

1 Dolcela mljevena želatina
400 ml O'Plant Riža&Kokos biljni napitak
500 ml slatkog vrhnja nezaslađenog (ili kokosova vrhnja)
100 g šećera
40 g kokosovog brašna
2 žlice javorova sirupa
250 g jagoda
listići mente
1 Dolcela Bourbon vanilija šećer

Priprema

Želatini dodajte 5 kašika vode i ostavite da nabubri 10 minuta.

Mlieko i vrhnje zagrijte do vrenja. Dodajte šećer i kokos i ostavite da se namaču 10-ak minuta.

Dodajte javorov sirup i želatinu te promešajte da se otopi. Tako pripremljenu panna cottu izlijte u kalupe i dobro ohladite.

Narezane jagode pospite narezanom mentom i bourbon vanilija šećerom.