Skip to content
Kukuruzna pita sa sirom

Kukuruzna pita sa sirom

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

500 gr tanke kore za pitu
300 gr kajmak
100 gr krem sir
200 ml jogurt
2 kom jaja
1/2 prasak za pecivo
30 gr semenke bundeve
250 gr palente ( kukuruzni griz )
po potrebi soli
1,5 dl ulja

Priprema

Tanke kore za pitu preseci po sirini i prekriti vlaznom krpom da se ne suse dok pripremite fil .

Za fil pomesati kajmak , sir, jaja ,0,5 dl ulja, jogurt, p.z.p. i semenke bundeve. Soli dodajete po ukusu - u zavisnosti od toga koliko je vec slan kajmak ( ili neki drugi kremasti  sir )

Uzimati po dve kore ( tj jedna samo presecena) na prvu kapnuti par kapi ulja i razmazati , preklopiti pa na drugu namazati dve kasike fila ( gledati da se semenke bas ne grupisu puno ) krajeve ostaviljati prazne..Samo da napomenem da u mom pakovanju ima 16 kora i bilo je taman za sve a posto znam da kod razlicitih proizvodjaca ide i razlicit broj kora..

Stranicne delove preklopiti prema unutra pa zamotati u "stapice "

Gotove stapice redjati u pleh , ja sam stavila papir za pecenje ispod da bih izbegla dodatnu masnocu..

Premazati ih ostatkom fila ( bez semenki  - meni je ostalo taman za premazivanje ) i obilno posuti palentom- meni je trebalo 250 gr

Peci u zagrejanoj rerni na 200 C oko pola sata - do lepe rumene boje ..