Skip to content
Baked zucchini with meat, rice, tomatoes and cheese on a wooden kitchen table.

Musaka sa tikvicama i pirinčem

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
50 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • mirođija - 1/2 vezice
  • ulje - 30 ml
  • so - 1 supena kašika
  • voda - 3 šolje
  • sitni sir - 250 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 3 komada

Priprema

Za ovu musaku bez mlevenog mesa tikvice se seku na veoma sitne kockice.

U njih se dodaje sitno naseckana mirođija, sitni sir i pirinač.

Posoli se.

Sve se izmeša kako bi se ravnomerno rasporedili svi sastojci.

Musaka se zaliva sa tri šolje vode, dodaje se ulje i stavlja se u rernu.

Jelo se peče otprilike 30 minuta ili dok pirinač ne upije svu vodu.

Nakon toga jaja i sveže mleko se mute i njima se zaliva musaka sa pirinčem.

Vraća se u rernu i dopeče se samo na gornjem grejaču dok se preliv ne zapeče.

Mlečnu musaku sa tikvicama i pirinčem obavezno poslužite sa mlečnim sosom od belog luka.