Paprike operite i osušite, isecite poklopčiće sa drškama i pažljivo izvadite njihov deo sa semenkama. Poklopčić sa drškama stavite u već praznu papriku kako bih znali koji je čiji.
U posudu veoma sitno nadrobite sir, dodah sam jaja i sitno naseckani peršun i dobro sam izmešala.
Paradajz sam ogulila i naseckala na tanke kriške.
Dno i zidove tepsije dimenzija 34x26 cm sam podlazala uljem i rasporedila sam kriške paradajza.
Svaku papriku sam napunila smesom, nisam ih prepunila, posula sam sa malo prezli i stavila sam poklopčić sa drškom.
Poređala sam ih da leže tako da budu gusto jedna do druge i oštricom noža sam napravila po dva mala proreza odozgo.
U tepsiju sam dodala 60 ml mlake vode i stavila sam još malo ulja na punjene paprike.
Stavila sam ih da se peku u potpunosti zagrejanoj rerni na 190 stepeni otprilike sat vremena ili dok vidljivo nisu bile gotove, omekšale i dobile apetitnu boju.
U 45. minuti sam ih okrenula, ali možete i propustiti ovaj momenat. Važno je na kraju pečenja da se njihova ljuska lako skida.
Paprike sam servirala blago ohlađene uz salatu. Mogu da se jedu kako tople, tako i hladne.
Prijatno!