Skip to content
Piletina sa susamom iz rerne

Piletina sa susamom

Vreme pripreme
30 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • pileći file - 600 g
  • so
  • jaja - 2 kopmada
  • prezle
  • biber
  • susam
  • kukuruzno brašno
  • ulje - ili maslinovo ulje

Priprema

File se opere i osuši. Iseče se na žilijen. Posoli se i pospe sa malo mleveng bibera.

Ostavljamo meso da odstoji oko 15-20 minuta. U posudi pomešate 5-6 supenih kašika prezli, isto toliko susama i još toliko kukuruznog brašna.

Možete koristit kukuruzni griz. Dva jaja se umute. Stavite papir za pečenje u pleh. Prethodno ugrejte rernu na 220 stepeni.

Potopite meso prvo u jaja, nakon toga u smesu za pohovanje. Ispohujte dobro sa obe strane i poređajte, sa malim rastojanjem. Svako parče pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja.