svinjsko meso 700 g
ulje 4 kašike
krompir 1 kg
grašak 400 g
luk 2 glavice
šargarepa 2
mlevena crvena paprika 1 kašičica
brašno 1 kašika
suvi začin 1 kašika
biber po ukusu
beli luk 1 glavica
suva ljuta paprika 1
peršun malo
Priprema
Isecite meso na zalogaje i propržite u zagrejanoj masnoći. Povremeno dolivajte po malo tople vode, da omekša.
Dodajte sitno iseckan luk, šargarepe isečene na kriške i krompir na kockice redom, a nakon svakog dodatog sastojka propržite po 3-4 minuta. Dodajte brašno, propržite na kratko, dodajte alevu papriku i na kraju grašak.
Promešajte jelo i nalijte toplu vodu toliko da prekrije namirnice. Dodajte suvi začin, biber i posolite po ukusu, promešajte.
Operite dobro glavicu belog luka, nakon čega nožem napravite razreze po čenovima i stavite je u jelo. Dodajte i ljutu suvu papriku.
Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo. Na kraju pospite jelo sitno iseckanim peršunom.