Skip to content
piletinom i tikvicama

Piletina i tikvice

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
20 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • pileći file - 400 g
  • tikvice - 2 komada
  • mladi luk - 2 stabljike
  • maslinovo ulje - 1/2 kašičice, za kuvanje
  • so - 1 prstohvat
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • kari - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • ceđeno kiselo mleko - 4 kašike
  • maskarpone - 1 kašika
  • balzamiko sirće - 4 - 6 kapi

Priprema

Pileći file isecite na male komade. Začinite začinima i solju.

U teflonskom tiganju zagrejte maslinovo ulje i sipajte aromatizirane komade piletine. Pržite oko 10 minuta uz stalno mešanje.

Tikvice isecite na tanke polukolutove i sipajte u tiganj sa piletinom. Dodajte sitno seckani mladi luk.

Kuvajte još 10 minuta, povremeno mešajući.

Podelite gotovo jelo na dva tanjira. Pospite sa 2-3 kapi balzamiko sirćeta na vrh svakog tanjira.

Ceđeno kiselo mleko pomešajte sa maskarponeom i sipajte 2 kašike na gotovo jel u svaki tanjir.

Po želji pospite sitno seckanim mladim lukom.

Poslužite vašu dijetalnu večeru sa piletinom i tikvicama.