Skip to content
Teleće šnicle punjene karfiolom

Teleće šnicle punjene karfiolom

Vreme pripreme
minuta
Vreme kuvanja
minuta
Porcije
osoba

Sastojci

  • 4 komada teleće šnicle
  • 1 komad karfiol (srednje veličine)
  • jaje
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • 1 čen beli luk
  • prezle
  • 1 veza peršun

Priprema

  1. Teleće šnicle izlupati na jako tanko.
  2. Karfiol srednje veličine skuvati u slanoj vodi. Kad je karfiol skuvan, propasirati ga kroz sito. Masi karfiola dodati so, biber, malo prezli, jedno jaje, sitno iseckan list peršuna. Beli luk ispasirati kroz presu za beli luk i dodati masi. Masu dobro promešati i ostaviti da odstoji pola sata.
  3. Šnicle malo posoliti sa spoljne strane, a sa unutrašnje premazati masu karfiola. Šnicle umotati i krajeve zakačiti čačkalicama.
  4. Zagrejati gril tiganj. Podmazati ga sa vrlo malo maslinovog ulja. Šnicle peći 10-15 minuta dok ne porumene sa svih strana. Pre serviranja skinite čačkalice. Služiti toplo, ukrašeno lišćem svežeg peršuna.