Skip to content
Italian,Cuisine.,Spinach,Lasagna,With,Basil.,Macro

 Lazanja sa spanaćem i sirom

Vreme pripreme
30 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

  • spanać - 1 kg, zamrznut
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • jaja - 1 komad
  • kravlji sir - 1 kockica
  • so
  • crni biber
  • kačkavalj - 4 sira, 200 g, izrendani
  • ZA BEŠAMEL
  • brašno - 1 1/2 supena kašika
  • kravlji maslac - 1 kockica
  • sveže mleko - 700 do 800 ml
  • muskatni oraščić
  • kore za lazanju

Priprema

Očistite, operite i naseckajte spanać. Ogulite luk i sitno iseckajte. Dinstajte ih u malo masnoće na ringli.

Dodajte spanać i sačekajte da se blago proprži. Skinite sa rinle i razbijte jaje. Izmrvite kravlji sir i izmešajte. Ostavite da se ohladi.

Napravite Bešamel za to vreme. U šerpi istopite kravlji maslac i propržite brašno.

Razredite svežim mlekom i smanjite ringlu. Izrendajte muskatni oraščić i dodajte so. Zgustite do željene gustine. Skinite sa ringle i odvojte.

Kore za lazanju pripremite prema uputstvima na pakovanju.

U odgovarajuću tepsiju na dno stavite malo Bešamela. Dobro pokrijte korama za lazanju. Stavite malo nadeva, Bešamel, kore i tako dok se količine ne potroše.

Lazanju završite korama. Odozgo sipajte ostali Bešamel.

Pospite sa izrendana 4 sira i zapecite savršenu lazanju sa spanaćem i sirom u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne bude gotovo.