Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti belanca u čvrst šne.
Mleko sipati u šerpu i kuvati ga dok ne proključa. Zatim smanjiti temperaturu, pa kašikom vaditi sneg od belanaca i lagano spuštati u mleko.
Knedle od belanaca kuvati minut sa jedne strane, pa ih lagano okrenuti i kuvati još minut sa druge strane.
Potom ih vaditi rešetkastom kašikom i spuštati u pripremljenu posudu (činiju).
Kada su knedle od belanaca gotove, spremiti krem:
Umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom, pa dodati brašno i sve dobro umutiti mikserom da se dobije gust krem.
Na kraju dodati jednu kutlaču mleka u kome su se kuvale knedle, i sve dobro izmešati.
Dobijenu smesu sipati u preostalo mleko u kome su se kuvale knedle i mešati neprekidno dok se ne zgusne.
Pripremljeni krem preliti preko belanaca, ostaviti da se ohladi pa staviti u frižider do služenja.
Izvor: Žena