Skip to content
Piletina sa gljivama u crvenom vinu

Piletina sa gljivama u crvenom vinu

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

– 500 gr piletine na kostima (batak, karabatak, krilca)
– 500 gr šampinjona
– 500 ml crvenog vina
– 2 luka
– 2 kašike putera
– 2 kašike paradajz pirea
– so, biber

Priprema

Piletinu operite i posolite pa popržite u šerpi u kojoj ste otopili puter dok ne porumeni.

Gljive očistite i popržite u tavi.

Piletinu izvadite iz šerpe pa u njoj popržite sitno sjeckani luk dok ne omekša.

Dodajte paradajz pire, vino, šampinjone i piletinu.

Kuhajte na laganoj vatri sat vremena dok alkohol ne ispari i piletina ne omekša.

Izvor: domacica.com