Skip to content
Gulaš sa špagetama od tikvica

Gulaš sa špagetama od tikvica

Vreme pripreme
minuta
Vreme kuvanja
minuta
Porcije
osoba

Sastojci

  • 0,5 kg junećeg mesa
  • 0,5 kg crnog luka
  • 2 kašike začina za gulaš
  • list celera
  • himalajska so (po ukusu)
  • biber
  • ulje (od koštica grožđa)
  • voda

Priprema

Luk sitno iseckati, staviiti da se dinsta dok ne bude staklast.
Zatim dodati meso predhodno iseckano na kockice.
Dodati biber, so, list celera i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode.
Kada je meso dobro dinstano dodati začin za gulaš, dobro promešati da se sjedini, pa zatima naliti hladnom vodom.
Kada provri kuvati na tihoj vatri još oko pola sata.
Servirati uz špagete od tikvica.

Špagete od tikvica
Ovo je  ukusna varijanta poznatog jela gde se umesto klasičnih špageta koriste rezanci od tikvica.
Tako ovo jelo postaje bogat proteinski obrok sa vrlo niskim sadržajem ugljenih hidrata.
Tanke rezance od tikvica možete iseći ručno a možete i sa spravicom za seckanje, nalik na ljuštilicu za krompir.Iseći tikvice na žilijen tako da se formiraju lepe duge trake kao špagete .
Dodati tikvice u proključalu i posoljenu vodu 3-4 min da malo omekšaju, nikako ih ne kuvati, zatim ih procediti i preko njih preliti gulaš.