Skip to content
Keks torta sa domaćim kremom i eurokremom

Keks torta sa eurokremom

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

  • keks - 450 g, za tortu
  • ZA KREM
  • sveže mleko - 600 ml
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • skrob - 3 supene kašike, pune
  • maslac - 150 g
  • eurokrem - 380 g
  • kakao - za posipanje

Priprema

Počnite sa kremom, u posudi umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte skrob i 100 ml svežeg hladnog mleka i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

U šerpu stavite preostalo mleko da provri, nakon što se ugreje uz neprestano mešanje dodajte smesu od jaja, kuvajte dok se ne zgusne.

Sipajte gotov krem u staklenu posudu, uvijte dobro krem streč folijom i ostavite sa strane na nekoliko sati da se potpuno ohladi.

U posudu dodajte mekani maslac, isečen na komade i mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu. U njega dodajte hladan krem u delovima uz neprestano mešanje dok ne dobijete nežan i gladak krem.

Namažite kalup sa 2-3 kašike krema, to radite da se zalepi prvi sloj keksa. Ređajte keks, red krema, a preko rasporedite kašikom deo eurokrema dok ne potrošite keks, na kraju završite kremom.

Ostavite keks tortu na 3-4 sata da upije krem.

Ako vam ostane keksa sameljite nekoliko u blenderu i pospite tortu njima sa strane, a odozgo pospote kakaom u prahu.