Skip to content
Piletina u sosu od senfa

Piletina u sosu od senfa

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

pileća prsa - 2 komada
crni luk - 130 g (1 mala/srednja glavica ili 1/2 velike)
senf - 40 g (u starom stilu, u zrnu)
skrob - 15 g prirodni
belo vino - 80 ml belo
pileći bujon - 300 ml + da se razblaži ako je potrebno
maslinovo ulje - 40 ml + 2 - 3 kašike
biber - sveže mleven
so - po ukusu
majčina dušica - osušene stabljike

Priprema

Crni luk iseckajte i propržite na maslinovom ulju (40 ml) dok ne porumeni. Sipajte vino i kuvajte 2 minuta da alkohol ispari.

Dobro rastvoren skrob sipajte u pileći bujon i mešajte dok se malo ne zgusne.

Ostavite na veoma tihoj vatri, a na drugu ringlu stavite tiganj koji ste obilno podmazali maslinovim uljem. Kada se dobro zagreje, propržite komade piletine, isečene na zalogaje i začinjene solju i biberom.

Trebalo bi da budu dobro kuvani i zlatne boje, ali ne i suvi.

Kada se sos zgusne, dodajte senf i mešajte minut.

Zatim prebacite sos na piletinu. Možete dodati još malo bujona da se sos razblaži i pustiti da se krčka sa mesom. Posolite po ukusu.

Poslužite ovo raskošno i lako jelo - piletinu u sosu od senfa, sa grančicama sveže ili sušene majčine dušice.