Skip to content
Pečurke punjene povrćem

Pečurke punjene povrćem

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
15 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

šampinjoni - 4 komada, krupniji
topljeni sir - 1 trougao, veliki
tikvice - 4 koluta
paradajz - 2 koluta
paprike - 1/4 crvene
paprike - 1/4 zelene
luk - 1/4 glavice, mala
biber
so
peršun

Priprema

Pečurke pažljivo operite i uklonite drške. Sitno iseckajte tikvice, luk, crvenu i zelenu papriku, paradajz i peršun.

Drške od pečuraka sitno iseckajte. U činiju stavite povrće. Dobro promešajte. Zagrejte 1 kašiku ulja i prodinstajte malo povrće.

Dodajte so i biber. Kašikom napunite pečurke dobijenom mešavinom. Isecite topljeni sir na trake.

Preko stavite topljeni sir. Maslacem premažite malu tavu. Poređajte pečurke.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok pečurke ne porumene i dok se nadev blago ne zapeče.