Skip to content
Tiramisu sa voćem

Tiramisu sa voćem

Vreme pripreme
30 minuta
Vreme kuvanja
15 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

piškote - 30 komada
fza krem]
maskarpone sir - 400 g
pavlaka - 300 ml
šećer - 1/2 šolje, u prahu
želatin - 1 komad (10 g)
ZA PRELIVANJE
kafa - 1 šolja, espreso
marsala - 50 ml
šećer - 2 supene kašike
ZA DEKORACIJU
banane
jagode
pavlaka

Priprema

Namočite želatin u malo vode kako bi nabubrio.

Umutite pavlaku sa šećerom. U posudu stavite maskarpone sir i u njega dodajte pavlaku. Dobro izmešajte i dodajte želatin istopljen na vodenoj pari.

Napravite kafu sa šećerom i u nju dodajte vino.

U duguljasti kalup za kolač sa strane poređajte uspravne piškote tako što podsecate krajeve sa jedne strane (stavljajući ih sa odsečenim delom ka gore, nakon što ga okrenete da bolje stoji).

Sipajte polovinu krema i poređajte piškote umakajući ih u kafu. Sipajte ostali deo krema i ponovo poređajte piškote, umočene u kafu.

Ostavite kalp u frižider da se stegne. Okrenite tiramisu na tanjir i ukrasite umućenom pavlakom i voćem.

Tiramisu sa voćem je gotov.