Skip to content
Dinstane šnicle sa sosom od paradajza

Dinstane šnicle u paradajz sosu

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
40 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

svinjske šnicle - 4 komada
paradajz - 1 komada (500 g)
luk - 1 glavica
beli luk - 2 - 3 čena
kapar - 2 kašike, iz konzerve
so
biber
aleva paprika - 1 kašičica

Priprema

Posolite i pospite biberom šnicle. Poređajte ih u posudu za pečenje i pospite uljem. Sipajte malo vode, pokrijte folijom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Isecite luk na polumesece, beli luk na sitno. Dodajte ih u šnicle. Nakon nekoliko minuta dodajte pasiran paradajz, alevu papriku, so i biber po ukusu.

Ostavite jelo u rerni još 15 minuta. Na kraju dodajte kapar i nakon 10 minuta izvadite jelo iz rerne.

Servirajte sa garnirnugnom po izboru (moj predlog je krompir sote).

Dinstane šnicle sa sosom od paradajza i kaprom su mnogo ukusne.