Skip to content
Paprikás csirke Paprika chicken. Hungarian food

Mađarski pileći paprikaš

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • veće masno pile isečeno na 8-10 komada
  • 100-150 gr suve ili pečene sitno isečene slanine
  • 1 glavica usitnjenog crnog luka
  • kapika ljute ili slatke začinske paprike
  • 300-400 gr pavlake
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Priprema

Slaninu pržite dok ne pusti svu mast, dodajte zatim crni luk i komade pileta, pospite paprikom i propržite na suvo. Nalijte s vrlo malo vode, poklopite i dinstajte dok meso ne omekša. Pred kraj dodajte usitnjene pileće iznutrice i pavlaku i kuvajte još 10–15 minuta. Pileći paprikaš se obavezno servira sa galuškama.