Skip to content
Zapečena boranija

Zapečena boranija

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
20 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 500 gr boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 200 gr kisele pavlake
  • tvrdog sira po želji, može i ne mora, ali je sve sa njim ukusnije
  • 1 kašičica suvog začina
  • bibera i soli još po ukusu peršunov list
  • 50-100ml ulja

Priprema

Iseckati glavicu crnog luka, dodati ulje i malo vode, sinstati dok luk ne omekša i višak vode ne ispari. Skloniti sa vatre. U šerpu sipati vode i staviti boraniju da se kuva. Kuvanu boraniju procediti i ostaviti još malo da se ocedi.

Uključiti rernu na 200 stepeni. Ulupati jaje sa pavlakom, dodati peršunov list i prstohvat soli. Ocedjenu boraniju posuti suvim začinom i biberom, dodati luk pa izmešati. Istresti u podmazanu keramičku posudu, poravnati i zaliti mešavinom jaja i pavlake. Staviti da se peče nekih 45 minuta.

Po želji odgore možete dodati rendani tvrdi sir.Prijatno.