Crni luk sitno iseckati. Mlevenom mesu dodati crni luk i navedene začine, kao i opran pirinač. Rukom dobro smesu izmesiti, da postane ujednačena.
Opciono se stavlja jedno jaje, može i nemora. Neko stavi, a neko ne. Papriku oprati pa joj odstraniti peteljku i seme ( izdubiti je ). Napuniti nadevom papriku, ali ne baš skroz do vrha jer će smesa da nabubri. Nije potrebno ičim zatvarati jer je masa kompaktna i neće cureti napolje.
U veći lonac sipati ulje i zagrejati. Dodati brašno i mešati dok ne postane blago žute boje. Zatim dodati crvenu papriku, mešati 30ak sekundi pa naliti paradajz sok i otprilike litru vode. Poslagati papriku i naliti vode ako fali još, kako bi paprika bila prelivena.
Staviti da se juva na jaču vatru pa pre nego što provri smanjiti na srednju do slabiju i ostaviti 90 minuta da se kuva. Paziti da voda ne uvri, ako je potrebno malo doliti vrele vode. Na kraju probadi čorbu, ako je potrebno dosoliti i posuti peršunovim listom.
Servirati toplu. Prijatno.