Skip to content
Bajadere

Bajadere

Vreme pripreme
30 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

  • 300 g šećera
  • 150 g mlevenog keksa
  • 150 g mlevenih oraha
  • 150 g putera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 8 kašika vode
  • Glazura: 100g čokolade za kuvanje, 3 kašike ulja

Priprema

Ušpinujte šećer sa vodom skinite sa šporeta i dodajte keks i orahe i puter. Dobro izmešajte masu,  podelite je na 2 dela , u jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu.

Pleh veličine 20 x 25 cm namažite tanko uljem, razlite tamni deo  sa čokoladom, preko njega drugi svetliji deo i ostavite da se ohladi. Odozgo prelite glazurom od čokolade i kad se glazura stegne isecite bajadere.