Skip to content
Čomlek

Čomlek

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
60 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 2 glavice crnog luka
  • 600 gr mlevenog junećeg mesa
  • 3 kašike nane (seckane)
  • 1 komad jaje
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so (po potrebi)
  • 2 dl belog vina
  • 1 kašika brašna
  • mešavina začina (po malo)
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 4 kašike prezli

Priprema

  • Crni luk očistiti i iseći na kockice.
  • U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu, jaje, prezle, tri kašike seckanog crnog luka, kašiku seckane nane, malo mlevenog bibera i soli po ukusu.
  • Ručno izmešati da bi se dobila ujednačena smesa, a potom nauljenim rukama oblikovati manje ćuftice.
  • Ćuftice propržiti na vrelom ulju da porumene, i izvaditi ih.
  • Na masnoći od mesa malo propržiti preostali crni luk.
  • Dodati mlevenu papriku, brašno, preostalu nanu i začine po ukusu.
  • Dodati ćuftice, belo vino i vode da ćuftice ogreznu pa sve lagano promešati.
  • Peći na 250 stepeni dok suvišna tečnost ne ispari