Skip to content
Knedle sa čokoladom

Knedle sa čokoladom

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
15 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

250ml pola voda, pola mleko
prstovat soli
50g maslaca ili margarina
100g brašna
100g Pšeničnog grisa Podravka
1 jaje
šljive, kockice čokolade

Priprema

Mleko, vodu, so i maslac staviti da provri, u provrelo usuti brašno i griz. Fino izmešati, skloniti sa ringle. U prohlađeno dodati jaje i dobro izmešati ručno varjačom.

Sto posuti sa brašnom i urolati u veknu. Odvajati parče po parče i praviti knedle. Staviti šljivu ili kockicu čokolade, može i euroblok.

Stavljati ih u kipuću vodu i kuvati dok ne isplivaju. U međuvremenu spremiti griz ili prezlu na dosta ulja, pržiti dok blago ne porumeni i dodati oko 2 kašike šećera, vaditi knedle i uvaljati ih u prezlu koja je svo vreme na blago uključenoj ringli.

Od ove mere izađe oko 11-13 knedli, za veću količinu poduplati meru. Ja napravim trostruku meru. Recept je bolji sa pola brašno pola griz.
NAPOMENA: Pšenični griz nije onaj za bebe.