U posudu stavite meki maslac, šećer, so i vanilu i izmešajte ih mikserom 1 minutu. Nakon toga sam dodala jedno jedno jaje, mešajući kratko nakon svakog. Nakon toga dodajte kiselo mleko i na kraju sve izmešajte mikserom.
Ako smesa izgleda kao da je blago presečena, ovo ne treba da vas brine. Brašno za kolač prosejte sa praškom za pecivo i postepeno ga dodajte u smesu tako što ćete izmešati kuhinjskom žicom za mućenje.
Dobija se gusta i vazdušasta smesa. Tepsiju dimenzija 28x22 cm obložite papirom za pečenje koju ste podmazali maslacem. Sipajte i rasporedite smesu.
Oprane i osušene kajsije presecite po pola i izvadite košpice. Od jedne kajsije napravite 4 dela
Poređajte ih na testo i lagano pritisnite. Na kraju ih pospite kokosovim šećerom i stavite da se peče na 180 stepeni otprilike 30-35 minuta ili dok čačkalica ne bude suva, ubodena u centar peciva.
Ostavite kolač da se ohladi isecite i pospite prah šećerom.
Neka vam je slatko!