Skip to content
Mafini od bundeve

Mafini od bundeve

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
20 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • bundeva - 400 g
  • brašno - 500 g
  • šećer - 400 g
  • krem sir - 250 g
  • vanilin šećer - 1 komad (ili dve kesice vanile)
  • ulje - 50 ml
  • jaja - 3 komada
  • orasi - 50 g
  • maslac - 3 kašike
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • cimet - 2 kašičice

Priprema

Bundeva se oljušti i iseče na kocke. Skuva se i ostavlja da se ohladi.

Krem sir se meša sa 40 g šećera i jednim jajetom.

U odvojenoj posudi se iseckaju orasi i pomešaju sa 60 g šećera, dve kašike brašna, 1/2 kašike cimeta i maslacem.

Preostalo brašno se meša sa preostalim šećerom, praškom za pecivo, vanilin šećerom i preostalim cimetom.

Dva jaja se mute sa bundevom i tečna smesa se sipa u suvu.

U papirne korpice za mafine se sipa do sredine smesa, nakon toga se stavlja krem sir, odozgo još smese i mafini se završavaju orasima.

Peku se mafini od bundeve sa nadevom od krem sira u rerni zagrejanoj na 190 stepeni 20-25 minuta.