Skip to content
medenosrce

Medeno srce

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
20 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 250ml mineralne vode
  • 120ml ulja
  • 200g smeđeg šećera
  • 1 kašika marmelade od kajsija
  • 250g brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta

Za premazivanje kolača:

  • 3 kašike marmelade od kajsija

Glazura:

  • 10g crne čokolade
  • 3 kašike kisele pavlake

Priprema

U odgovarajući sud sipati mineralnu vodu, ulje, šećer i kašiku marmelade. Posebno sjediniti
brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet a zatim sipati u tečni deo. Izmiksati da nema grumuljica.
Sipati u podmazan pleh veličine 25x25cm i peći 25 minuta u zagrejanoj rerni na 200C stepeni.
Vruć kolač premazati marmeladom.
Na laganoj vatri istopiti čokoladu i kiselu pavlaku, a zatim premazati kolač.
Napomena: Za posnu verziju kolača, umesto kisele pavlake stavite 2 kašike ulja.