Prvo skuvamo puding. Puding i šećer razmutiti u 100 ml hladnog mleka, a preostalih 500 ml staviti na vatru da provri. Kada mleko provri izmaći sa vatre, polako sipati i mešati. Vraitit na vatru i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom, potepeno dodavati žumanca i ulje sve uz mućenje. Na kraju prosejati brašno, kakao i prašak ze pecivo, dodati mleveni lešnik i sve izmešati spatulom.
Istresti u obložen pleh 33 x 23 cm ili 30 x 20 i peći oko 25 minuta, zavisno od rerne. Pečenu i ohladjenu koru preseći vodoravno da se dobiju dve. Ohladjen krem kratko umutiti mikserom, dodati maslac i opet umutiti, a zatim dodati nugat krem i kratko sve izmiksirati. Čokoladu izlomiti, a slatku pavlaku zagrejati do vrenja.
Preliti preko čokolade, sačekati minut pa sjediniti. Filovati u obruču ili u plehuu kojem se kora prekla ili na tacni. Prvu koru isprskati sa 100 ml mleka. Naneti 2/3 krema, preklopiti drugom korom koju takodje isprskamo mlekom.
Na koru naneti ostatak fila i poravnati. Ovako kolač preliti prohladjenom čokoladom i odneti na hladjenje najmanje nekoliko sati. Seći u kocke i služiti, prijatno.