Uzeti jednu šerpu koja vam je prečnika koliko i palačinke. Ako je šerpa veće fil će otići okolo, iscureće…. Nije strašno al ćete g amorati sakupljati.
Podmazati uljem i dno i ivice šerpe.
Pripremiti i orahe i šećer.
Kako pečete palačinke tako ih vrele stavljate u šerpu.
Svaku palačinku posipate sa dve kašike šećera i dve kašike oraha.
Isto uradite i sa poslednjom koja je odgore.
Pomešate slatku pavlaku sa vodom i tom masom zalijete vašu tortu od palačinki.
Stavite da se peče nekih 20 minuta u prehnodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Koliko da se šećer otopi do kraja i ukusi se sjedine.
Pečenu tortu prohladite i poslužite, odlična je i topla, tkao se i najbrže pojede.
Možete da je sečete u šerpi ili da je okrenete na keramičku ili metalnu tacnu.
Pažljivo, podvucite ispod donje naku spatulu ili nož da proverite da li se donja palačinka odvojila, poklopite tacnom i okrenite, posle sve samo opišite okolo nožem, da se ivice poravnaju, kao kad filujete tortu.
Ukoliko želite sočnije prokuvajte šolju šećera sa šoljom vode, neka vri 5 minuta na srednjoj vatri pa kada palačinke izvadite iz rerne zalije ih ovom masom.
Palačinke će upiti sok, ništa neće plivati i biti viška, samo će biti nešto sladje i sočnije.
Pa ko kako voli.
Prijatno!