Skip to content
Pileće ćuftice s parmezanom

Pileće ćuftice s parmezanom

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

500 g. mlevenog pilećeg belog mesa

4 kašike parmezana

1 kašika prezli

1 jaje

1 kašika mleka

1 kašičica sitno seckanog peršunovog lista

5 kašika ulja za prženje

so, biber, po želji vegeta

za sos od paradajza

2 konzerve seckanog paradajza, 2x400 g.

2 češnja belog luga, normalne veličine

1 kašičica mešavine začinskog bilja, mažuran, bosiljak, origano

so, malo bibera, kašika šećera

peršunov list

i još

300 g. špageta

Priprema

Sve sastojke za ćufte izmešati i oblikovati kuglice.
Ostaviti pola sata u frižider.
Zagrejati ulje u malo dubljem tiganju jer će se u njemu praviti i sos i jelo završiti, ćuftice još malo oblikovati  i peći u vrelom ulju nekoliko minuta. Ćuftice okretati ili protresati tiganj da bi se dobro zapekle i dobile na ukusu.
Izvaditi ih u činiju, u tiganj dodati još kašiku ulja i sitno seckan beli luk. Pržiti na umerenoj temeperaturi jer beli luk lako zagori. Dodati paradajz, so, biber, čećer i začinsko bilje i kada prokuva neka krčka još 3, 4 minuta, zatim u saft staviti pečene ćufte i dalje na umerenoj temperaturi kuvati oko 15 minuta da se sos redukuje i postane kremast. pred kraj kuvanja posuti seckanim peršunom.
U međuvremenu skuvati špagete u slanoj vodi.
Špagete staviti na veliki tanjir za služenje, preko rasporediti ćuftice, preliti sosom i posuti parmezanom.