Skip to content
Piletina

Piletina u balzamiko sosu

Vreme pripreme
8 minuta
Vreme kuvanja
15 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

Pileći batak i karabatak – 4 komada

1 kašičica granula belog luka

1 kašičica granula crnog luka

1 kašičica suvog origana

pola ravne kašičice bibera

30-50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite ga OVDE)

70 ml Basso aceto balsamico (poručite ga OVDE)

1 kašika meda

par čena belog luka

so

Priprema

Odvojite batak od karabatka i stavite meso u marinadu od granula belog i crnog luka sa origanom, biberom i ekstra devičanskim maslinovim i ostavite u frižider na par sati ili najbolje preko noći.

U tiganju na ekstra devičanskom maslinovom ulju pržite meso, dok ne porumeni sa svih strana. Sklonite  tiganj pa dodajte aceto balsamico, med, so i čenove belog luka i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Meso pecite oko sat vremena, povremeno ga okrećući i prelivajući sokom u kojem se peče.

Meso možete služiti uz pire, pastu ili pirinač.