Skip to content
PITA OD BRESKVE

Pita od brekve

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

Sastojci za koru:

  •     450gr brašna
  •     50gr šećera
  •     1 kašičica soli
  •     100gr hladnog putera
  •     3 kašike hladne vode
  •     2 jajeta

Za fil :

  •     4 breskve izrezane na kriškice
  •     šećer u prahu po želji
  •     dve kugle sladoleda po želji (mi smo koristili vanilu)

Priprema

Osvežavajuća pita spoj je neodoljivog testa i voća koja je čine idealnim, laganim dezertom za tople dane. Ulepšajte sebi dan pripremajući ovaj ukusni recept, koji i nas uvek obraduje tako da ga rado koristimo. Potrebno vam je oko 45minuta slobodnog vremena.

Najpre u većoj posudi izmešajte suve sastojke odnosno brašno, šećer i so.
Rukama izmvrite puter i dodajte ga u suvu smesu i promešajte je.
Lagano dodajte vodu i neprestano mešajte, kada se smesa skupi i podseti vas na testo ulijte najpre izmućena jaja.

Dobro izmešajte i ostavite da odstoji prekriveno krpom narednih 30 minuta.

Ako želite hrskavo testo ostavite ga u frižideru na trideseti minuta.

Zatim testo razvucite i obložite njime okruglu posudu (lakše je i praktičnije uz papir za pečenje).
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite narednih 30 do 45 minuta, u zavinosti od jačine rerne. Kora je gotova kada postane rumena.

Na gornji sloj kore, odnosno u sredinu dodajte breskve i šećera a zatim i sladoled.

Možete premazati koru sladoledom kako bi bila sočnija.

Prijatno!