Skip to content
Pivski štapići

Pivski štapići 

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
20 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

  • 500 gr lisnatog testa,
  • 250 gr sira trapista,
  • 2 jajeta,
  • so,
  • brašno za posipanje,
  • susam i
  • ulje.

Priprema

  • Lisnato teso odmrznuti.
  • Radnu površinu posuti brašnom, staviti lisnato testo i njega posuti sa brašnom i rastanjiti ga da bude tanko oko pola centimetra.
  • Isto uraditi i sa drugom polovinom lisnatog testa.
  • Umutiti jaja, dodati soli po ukusu i premazati oba razvučena lisnata testa.
  • Narendati sir i rasporediti ga po jednom rastanjenom i premazanom testu i preko staviti drugo premazano lisnato testo, tako da strana koja je premazana jajetom bude preko sira.
  • Potom dobijeno testo iseći na trake širine 1,5 cm po kraćoj strani a po dužoj strani na pola.
  • Svaki štapić uvrniti i slagati u tepsiju namazanu uljem i posutu brašnom.
  • Sa ostatkom jaja premazati štapiće i posuti susamom.
  • Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni da nudu reš.