Skip to content
podvarak

Podvarak

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
40 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

kiseli kupus
glavica crnog luka
biber u zrnu
lovorov list
aleva paprika
meso po zelji

kiseli kupus
glavica crnog luka
biber u zrnu
lovorov list
aleva paprika
meso po zelji

Priprema

Najpre isprzite meso po zelji, pile, snicle, sta volite, povadite ga u ciniju i na tom ulju przite podvarak. Iseckajte sitno crni luk, proprzite na ulju gde se przilo meso, dodajte kupus (kolicina po zelji) iseckan na tanke trakice,  i prorpzite oko pola sata. Stalno mesajte da se ne zalepi za dno.

Zatim dodati oko pola kasike aleve paprike, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova,posoliti po ukusu,  preruciti u posudu koja moze u rernu i  peci oko 2 sata dok kupus omeksa. Posudu prekriti folijom i za vreme pecenja ne mesati.

Ja sam ovaj put pravila sa suvim mesom i pancetom.

Izvor: coolinarka