- Juneće škembe staviti u hladnu vodu i staviti da se kuva.
- Kuvati oko pola sata pa ocediti toplu vodu i staviti ponovo hladnu vodu i ponovo kuvati pola sata, a potom opet promeniti vodu i staviti kaščicu sode bikarbone i ponovo kuvati. Škembe je kuvano kad viljuška prođe kroz njega.
- Škembe staviti u hladnu vodu da se ohlade da bi se mogli iseći na trake.
- Očistiti luk i iseći na kockice pa ih staviti na zagrejanu mast i dinstati dodajući malo vode i biljnog začina.
- U to dodati isečene škembe, naliti vodom, dodati lovorov list, malo bibera, soli, kašičicu sitne paprike i kuvati dok se luk ne raspadne.
- Ako je voda uvrila dodati još vode da bi škembići mogli biti čorbasti kad se stavi brašno i paprika.
- Pred kraj dodati kuvani pardajz i usuti brašno koje je zajedno sa paprikom razmućeno da bude tečno.
- Na kraju, dodati nekoliko čenova belog luka isečenih na sitno.
- Po želji dodati još soli i bibera.
- Ko voli ljuto može dodati ljute paprike dok se škembići kuvaju ili sebi u tanjir.
Za kuvanje škembića je potrebno više vremena zbog barenja junećeg škembeta i samog kuvanja škembića. Priprema i kuvanje zajedno traju više sati oko 3 do 4 sata. Ali ko ih voli ne gleda na vreme. Jelo je za 6 osoba.