Skip to content
Italijanski sladoled od breskvi

Sladoled od breskvi

Vreme pripreme
5 minuta
Vreme kuvanja
10 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

75 g smeđeg šećera

1/2 kašike želatina

prstohvat soli

300 ml slatke pavlake

300 g breskvi

2 kašike likera od breskve

1 belance

Priprema

Izmešajte smeđi šećer, želatin i so i stavite u manju šerpu. Dodajte potom pavlaku, zagrejte i mešajte na srednjoj temperaturi oko 3-4 minuta, dok se smeđi šećer i želatin potpuno ne otope. Ostavite sa strane i prohladite. U blenderu izmiksajte breskve i dodajte pavlaku, liker od breskve i dobro promešajte. Umutite belance, pa polako dodajte smesu od breskvi. Sve ovo sipajte u kalup, ostavite da se zaledi oko sat vremena, prebacite u činiju i mutite najjačom brzinom oko 2 minuta, dok smesa ne postane penasta i lagana. Ponovo vratite u isti kalup, prekrijte folijom, dobro zatvorite okolo i ostavite u zamrzivaču najmanje 8 sati ili preko noći.