Skip to content
Naslovna
Recepti
Doručak
Ručak
Testenine
Slatko
Pića i kokteli
Dijeta
Zdrava ishrana
Morski plodovi
Zimnica
Blog
Kontakt
Naslovna
Recepti
Doručak
Ručak
Testenine
Slatko
Pića i kokteli
Dijeta
Zdrava ishrana
Morski plodovi
Zimnica
Blog
Kontakt
Instagram
Facebook-f
×
Search
Sprža
Vreme pripreme
30 minuta
Vreme kuvanja
60 minuta
Porcije
2 osoba
Sastojci
700 gr očišćenog crnog luka
700 gr očišćenog praziluka
1 kašika masti
1 kg mesa od kuvane svinjske glave
1 kg skuvane crne dzigerice
1 kg skuvanih crevca
2 pune šake sitnih čvaraka
2 glavice belog luka
4 lorberova lista
soli po ukusu
bibera po ukusu
aleve paprike po ukusu
Priprema
Skuvanao meso odvojiti i iseći na sitnije komade.
Džigericu iseći na kockice.
Crevca na krupnije komade.
Zagrejati mast.
Dodati crni luk isečen na kockice, malo posoliti i pržiti dok dobije staklastu boju.
Dodati praziluk isečen na kolutiće i nastaviti sa prženjem.
Kad luk porumeni dodati meso, džigericu, izmešati i pržiti oko 10 minuta.
Dodati crevca.
Sve izmešati i dodati beli luk i začine.
Prilikom dodavanja sastojaka iznutrica i meso puste svoj sok.
Spržu pržiti sve dok voda ispari.
Dodati čvarke izmešati.
Sprža je spremna za serviranje.