Skip to content
Sprža

Sprža

Vreme pripreme
30 minuta
Vreme kuvanja
60 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 700 gr očišćenog crnog luka
  • 700 gr očišćenog praziluka
  • 1 kašika masti
  • 1 kg mesa od kuvane svinjske glave
  • 1 kg skuvane crne dzigerice
  • 1 kg skuvanih crevca
  • 2 pune šake sitnih čvaraka
  • 2 glavice belog luka
  • 4 lorberova lista
  • soli po ukusu
  • bibera po ukusu
  • aleve paprike po ukusu

Priprema

  • Skuvanao meso odvojiti i iseći na sitnije komade.
  • Džigericu iseći na kockice.
  • Crevca na krupnije komade.
  • Zagrejati mast.
  • Dodati crni luk isečen na kockice, malo posoliti i pržiti dok dobije staklastu boju.
  • Dodati praziluk isečen na kolutiće i nastaviti sa prženjem.
  • Kad luk porumeni dodati meso, džigericu, izmešati i pržiti oko 10 minuta.
  • Dodati crevca.
  • Sve izmešati i dodati beli luk i začine.
  • Prilikom dodavanja sastojaka iznutrica i meso puste svoj sok.
  • Spržu pržiti sve dok voda ispari.
  • Dodati čvarke izmešati.
  • Sprža je spremna za serviranje.