Skip to content
Vanil keks

Vanila keks

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
20 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

  • 125g putera
  • 50g šećera u prahu
  • 2 kesice vanil šećera
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 125g brašna
  • džem za filovanje po izboru

Priprema

Umutite puter sa šećerom, dodajte puding i brašno i dobro izmesite testo. Stavite ga u najlon kesu da odstoji u frižideru 30 minuta. Oblikujte zatim loptice veličine „ trešnje“ poređajte ih u pleh, praveži razmak od 3 cm i viljuškom stanjite loptice i utisite šaru. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 C 10-15 minuta. Ako želite čokoladni keks stavite puding od čokolade i dodajte kašiku kakoa. Keks možete filovati džemom po izboru i posuti šećerom u prahu.