Skip to content
Viennetta sladoled

Viennetta sladoled

Vreme pripreme
45 minuta
Vreme kuvanja
0 minuta
Porcije
10 osoba

Sastojci

 

  • 500 ml slatke pavlake ( koristila zasladjenu )
  • 500 gr mascarpone sira ( ako nemate onda neki blagi, ne kiseo i ne slan krem sir )
  • 50 gr šećera u prahu ( ako koristite mlečnu, nezasladjenu pavlaku onda dodajte još malo šećera )
  • 100 gr crne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • 7 – 8 kašika mleka
  • keks i seckani lešnik ( po mom izboru )

Priprema

Otopiti čokoladu sa uljem i mlekom i ostaviti da se hladi. Umutiti slatku pavlaku i šećer u prahu, dodati mascarpone sir i sve sjediniti.
U pleh, kalup, šta god da imate, dimenzija 30 x 20 ili sličnih staviti red bele smese pa išarati čokoladom i posuti keksom i lešnikom.
Opet staviti red bele smese i ponavljati postupak tako do kraja.
Ostaviti da se odhladi, neka 3h u zamrzivaču je dovoljno, preko noći će se potpuno stegnuti, ali onda ga ostavite 15 minuta da odstoji i secite i služite.
Možete da ga držite i u frižideru ukoliko želite samo kolač, a po dnu pospete malo keksa.